Stari most

Pratite doček Lane Pudar u Mostaru

16-godišnja plivačica nedavno je postala prvakinja Europe na 200 metara u disciplini delfin a učast njoj Sportski savez Grada Mostara i Klub vodenih sportova Orka, organizirao je svečani doček.
Vijesti / Flash | 20. 08. 2022. u 19:12 Bljesak.info
Doček Lane Pudar u Mostaru - UŽIVO

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojni građani okupili su se na platou ispod Starog mosta na dočeku najbolje bh. plivačica Lana Pudar.

16-godišnja plivačica nedavno je postala prvakinja Europe na 200 metara u disciplini delfin a u čast njoj e Sportski savez Grada Mostara i Klub vodenih sportova Orka, organizirao je svečani doček mladoj Mostarki.

Na press konferenciji prisutnima se obratio Senad Kavelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara.

''Ono što mogu kratko, da ne dužim. Lana je učinila BiH ponosnom i pokazala kako se iz relativno male zemlje postaje prvakom. U ime Sportskog saveza naravno da smo sretni i prezadovoljni. Imamo prvakunju Europe i to nas u Mostaru čini sretnim i ponosnim. Čuo sam Mostarce da se pitaju tko je izabrao ovo mjesto za press konferenciju, pa ovo je najljepše mjesto u BiH i Lana to zaslužuje. Bit će još medalja i dočeka'' kazao je.

Prisutnima se obratio Lanin trener i predsjednik kluba "Orka" Damir Đedović.

''Hvala vam od srca. Znači nam strašno puno. Neću puno dužiti, vi ste došli da čujete šta Lana ima reći. Drago mi je što ćemo poslije press konferencije imati priliku da se zahvalimo svima koji su pomogli.

Foto: Bljesak.info / Doček Lane Pudar u Mostaru

Nadam se da bazen u Mostaru više neće biti tabu tema i da će se sa gradnjom krenuti što prije. Lana to zaslužuje, Mostar zaslužuje'', rekao je Đedović.

Lanina trenerica Alena Ćemalović zahvalila se svim prisutnima što su došli u velikom broju.

''Ovo je 11 godina kako se družimo s Lanom. I kada smo krenuli s ovom pričom, željeli smo da ovo bude jedna lijepa bh., mostarska priča. Ovo je dokaz da se i kod nas može uspjeti. S nama je i trener Goran iz Banja Luke koji je prije svega moj mentor u plivanju, jedan od najboljih trenera u Europi i svijetu'' rekla je Ćemalović.

Dodala je da ih očekuje odmor, da to Lana zaslužuje. Nakon toga slijedi kvalifikacijski ciklus za OI u Parizu.

Podsjetimo, Lana Pudar je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin, te bronzanu na upola kraćoj dionici.

Foto: Bljesak.info / Doček Lane Pudar u Mostaru

Goran Grahovac, Lanin trener iz Banja Luke je istakao da osjeća veliku energiju.

''Ja ne razumijem osjećaj sreće, jer sve gledam kroz štopericu. Govorio sam samo, radujte se ljudi, nije vrijeme za suze. Fokus je sada na Parizu'' , kazao je dodajući kako je Lani potreban odmori koji će trajati do 5. rujna.

Đedović je istaknuo da je s Grahovcem potpisan dvogodišnji ugovor i da je on od sada i službeni dio Laninog tima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close